11/30/14 08:53
(http://www.klassa.bg/)

Разголени снимки свалиха стюардеса на земята

 Турската авиокомпания Turkish Airlines е уволнила стюардеса, която в свободното от полети време си докарвала допълнителни пари като модел, пише с нотка на възмущение разкрепостеният британски в. „Мирър”. Според изданието причината за уволнението било формулирано така: Зухал Сенгул, така се казва девойката, е

 

прекалено

 

предизвикателна

 

за консервативните възгледи на турските власти. Началството на Зухал било втрещено от факта, че госпожица Сейгул не само работи като модел, но и си позволява да се снима в предизвикателни и дори оскъдни облекла, които подчертават формите й. Освен това в интернет може да бъде открит видеоклип в който Зухал е по бански костюм. Тя също така има и други особености - вегетарианка е и има черен пояс по карате.

 

Ръководството на авиокомпанията допуска, че в дадения момент Турция е под влиянието на по-консервативната част от обществото. По думите на президента на профсъюза на компанията фирмата се опитва да се ръководи от политическата и идеологическа позиция на турските власти. „Никой не може да отрече, че Турция е станала по-консервативна, религиозна държава”, отбелязва той.

 

През миналата година на турските стюардеси е била

 

наложена забрана

 

за използване на червило и ярки гримове, но след скандала, който предизвикаха съобщенията за това в медиите, забраната за червило е била отменена.

 

Тук би трябвало да се отбележи, че Турция съвсем не е най-консервативната във възгледите си държава. В Саудитска Арабия например дори появата на жена, която не е съпровождана от мъж, се смята за „порочно” и такива дами дори от време на време не се обслужват заведенията, за да не се допуска разврат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване