12/01/14 21:25
(http://www.klassa.bg/)

Бюджетът на ЕС

 Бюджетът на ЕС и новият европейски инвестиционен план бяха основните теми, обсъдени от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.
 
Председателят на парламента запозна еврокомисар Кристалина Георгиева с актуалната политическа обстановка в България и с приоритетите в работата на 43-то Народно събрание. По думите на Цецка Цачева основен проблем за хората в страната остава сигурността и стабилността, както и силно накърненото им усещане за справедливост, което води до апатия и загуба на доверие в държавата и нейните институции. Тя подчерта, че средствата от европейския инвестиционен план са много важни за осигуряването на икономически растеж.
 
Според Кристалина Георгиева е важно европейският инвестиционен план да бъде успешен и резултатен за България. Това може да бъде постигнато като страната бързо определи кои са приоритетните проекти, представи ги на инвестиционния комитет и ги защити с яснотата за това как те ще помогнат на нашата икономика, посочи тя. Този план цели да създаде 1-1,3 милиона работни места в Европа, да извади парите от банките и те да заработят в реалната икономика, където ще се трансформират в работа за хората, посочи еврокомисарят.
 
Като пример за такъв проект Кристалина Георгиева открои този за саниране на жилищния фонд и уточни, че вече има готовност между банките да се включат в него, стига да има гаранция, че той ще се изпълнява не на пилотна, а на масова основа. Това е приоритет на правителството и 2015 г. може да бъде за нас годината, в която той работи мащабно, добави тя. Стимулът на европейските пари е нещо, което правителството много добре разбира, подчерта еврокомисарят.
 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване