12/01/14 11:43
(http://pik.bg)

Купуваме онлайн билети за всички влакове

Купуваме онлайн билети за всички влакове

Клиентите на БДЖ ще могат да си купуват билети по интернет за всички влакове в страната от август 2015 г. Пилотната система за онлайн резервация, без да се посещава каса, стартира в края на декември 2013 г.

Досега са продадени 7980 билета, като 4850 от тях са за новите спални вагони, отчитат от дружеството. Първоначално системата обхващаше само 12 бързи влака, движещи се по основните маршрути в страната - София, Пловдив, Бургас, Варна и Горна Оряховица. През септември т.г. тази опция се разшири за още 6 влака, които пътуват от и до Благоевград, София, Варна и Пловдив. На 1 август поръчката за надграждането на системата беше възложена на „Информационно обслужване“.

Държавното дружество има 12 месеца да вкара всички влакове в обхвата й, като цената е малко над 1 млн. лв. с ДДС. Новата система ще дава обширна информация за разписанията, маршрутите, инфраструктурата, както и кои влакове и отсечки са по-натоварени.

Така служителите ще могат да реагират много по-адекватно, когато става въпрос за пускането на допълнителни вагони. Купуването на билет през интернет е просто - клиентът трябва да се регистрира в системата на БДЖ, да резервира място и да плати по електронен път с кредитна или дебитна карта. Билетът се получава на електронната поща и трябва да се разпечата на принтер.

Всеки билет е поименен и има индивидуален код, така че да може да бъде разпознат от устройството на кондуктора. Ако билетът бъде купен през таблет или смартфон, отпада необходимостта да се принтира. Той се валидира от кондуктора директно през мобилния апарат. БДЖ пуска специална оферта за 8 декември Специално за студентския празник 8 декември националният жп превозвач ще осигури допълнителни влакове за организирани групи до курортите Велинград, Банско и Добринище.

Те ще се движат по теснолинейката Септември - Добринище след направени предварителни заявки за пътуване. При организиране на групови пътувания студентите редовно обучение могат да ползват 75% намаление от цената. За целта е необходимо групата да бъде съставена от минимум 10 души и един ръководител, обясниха от БДЖ.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване