12/01/14 13:43
(http://pik.bg)

Министър Московски: Автомагистрала "Хемус" е приоритет

Министър Московски: Автомагистрала "Хемус" е приоритет

"Апелирам действително да се направи организация, за да се навакса изоставането по проектите." Това каза по време на четвъртия дискусионен форум на тема „Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства транспортният министър Ивайло Московски, предаде агенция „Фокус“.

„В железопътна инфраструктура са предвидени 3 ЛОТ-а. В следващия програмен период това, което сме заложили е да се продължи към София от Септември. Бюджетите за новия програмен период са около 700 млн. евро европейско финансиране“, обясни Московски. По думите му, имат готовност да добавят и резервни проекти. 

„Относно метрото – 400 млн. евро са предвидени за следващия програмен период. Очаква се пролетта да завърши участъка до летище „София“. Не съществува никаква спекулация по това дали АМ „Хемус“ е приоритет. Тя е приоритет. Колегите работят за алтернативен вариант, което ще отнеме време и затова не можем да кажем дали ще останат някакви средства за „Хемус“, добави още Ивайло Московски. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване