12/01/14 13:21
(http://pik.bg)

Министър Рашидов: България е една от малкото страни, които са филиал на ЮНЕСКО

Министър Рашидов: България е една от малкото страни, които са филиал на ЮНЕСКО

"С Ирина Бокова ще обсъдим бъдещи проекти и неща, с които бихме били полезни към ЮНЕСКО, защото искаме или не, по един или друг начин сме една от малкото страни, които са филиал на ЮНЕСКО. Както се радваме, така имаме и отговорности." Това каза Вежди Рашидов, министър на културата преди бизнес срещата между Министерство на културата и Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Ще говорим за важни неща, които биха били полезни от наша страна. Искаме да бъдем полезни на организацията. Това, което предстои е и ние да искаме по някакъв начин ЮНЕСКО да ни поощрят, признаят или приемат. Има много неща, които България заслужава да бъдат показани и всички те ще бъдат повод и дискусия за нашия разговор“, заяви Рашидов. 

„Много се радвам, че тази среща днес се осъществява. Две хубави срещи имаме – първата беше с Кристалина Георгиева. Днес е един приятен, хубав и ползотворен ден“, каза още министърът на културата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване