12/01/14 06:46
(http://www.klassa.bg/)

От противопоставянето "ДПС - "Атака" произтича ДПС винаги да е във властта, а членове на "Атака" да повишат жизнения си стандарт

 Етническият модел на противопоставяне в момента "ДПС - "Атака" трябва да бъде разчупено. От това противопоставяне ДПС винаги е в управлението, а отделни членове на "Атака" повишават жизнения си стандарт. Ще продължим да настояване за подкрепата на Патриотичния фронт. Целта в момента на част на привържениците на Фронта е преобличането му в одеждите на "Атака". Ние заедно с ГЕРБ и Патриотичния фронт трябва да направим разграничението, да покажем, че между Фронта и "Атака" има разлика. Това коментира пред "Нова телевизия" министърът на здравеопазването Петър Москов от РБ по повод преговорите между Реформаторския блок и Патриотичния фронт миналата седмица в опит да бъде намерено разрешение на казуса със зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов.

От Фронта настояват назначенията на Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойство" за зам.-министъра на отбраната и на Веселин Пенев от същата формация за областния управител на София - град да бъдат оттеглени, защото са част от антибългарска партия. В противен случай Патриотичният фронт е решен да оттегли подкрепата си за кабинета.

Според Москов задачата на ГЕРБ и Реформаторите е да издържат на провокациите, а на Фронта - да успее да разчупи оковите, в които го слагат, т.е. да го патентоват като "Втора "Атака".

Москов коментира и възможния път пред Реформаторския блок (РБ) във връзка с Националното събрание на ДСБ вчера, на което съпредседателят на РБ Радан Кънев заяви, че Блокът е направил редица компромиси.Според Петър Москов определени компромиси са направени, въпросът е как те водят до реален ефект, въпросът е каква е цената, за да бъдат оправдани тези компромиси.

Според Москов РБ трябва да се промени, защото в този си вид е изчерпал задачата си. "Не бих говорил за две коалиции в РБ, по-скоро за две тенденции", подчерта той. По думите му целта на Блока не е била да събере отломките от синята политическа традиция, за да си осигури преминаване на бариерата в парламента и при възможност да участват във властта, а първа стъпка към консолидация и единност.

Москов посочи като вариант за развитие на РБ оформянето на нова партия в рамките на коалицията, заедно с другите съществуващи коалиционни партии. "Федерацията е част от общото и функция на единно ръководство, общо лидерство и общи правила на взимане на решения, валидирани от всички, а не целите на някаква отделна част от блока, дори те да са много смислени", обясни той.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване