12/01/14 05:11
(http://www.klassa.bg/)

Париж – най-добрият град за студенти

 Париж оглави класацията за най-добър студентски град в света за трета поредна година. Това става ясно от класацията на британската компания Quacquarelli Symonds (QS), изготвена на базата на сравняване на 116 големи градове в света по пет критерия. Лондон и Мелбърн са поставени на второ и трето място.

 

За да намерят място в класацията, градовете трябваше да отговарят на две условия. Първото е да са с население над 250 000 души и да имат поне два университета в класации на QS за най-добрите висши учебни заведения в света.

 

Критериите, по които са оценявани градовете, са -  класация на университетите в града, разнообразие на студентите, привлекателност на мястото, мнение на работодателите и разходи за живот. От тази година са взети предвид и нови показатели, като сигурността, замърсяването, социалния напредък и възприятието за корупция.

 

В топ десет попадат още Сидни, Хонконг, Бостън, Токио Монреал, Торонто и Сеул. И трите града, оглавяващи класацията обаче, получават много ниска оценка за разходите за живот. Най-евтините градове за студентите са Мексико и Тайпе. Европа доминира в класацията с 20 града, следвана от Северна Америка с 12, Азия с 9, Океания със 7 и Южна Америка с 2 града.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване