12/01/14 00:22
(http://e-vestnik.bg/)

Само един ли се осмели да каже, че Борисов е гол?

С две гласувания и няколко изказвания в парламента журналистът Велизар Енчев вече тежи колкото цяла партия. Неговата НФСБ олекна значително след като той я напусна. Въпреки високомерните и бодряшки забележки на лидера Валери Симеонов и негови подгласници срещу Енчев, те не може да не осъзнават, че са получили тежък нокдаун. След като Енчев ги напусна, партията им вече няма да е същата. Под въпрос е дали въобще ще влязат в парламента на следващите избори.

НФСБ се компрометира с коалицията с ГЕРБ, срещу когото се бореше активно, компрометира се с конформизма си, Компрометира се с налудничавото си искане да се махне един зам.-министър на отбраната, защото е турчин. Отношението им към Велизар Енчев ще ги довърши.

Получава се нещо странно - партии и политици се обявяваха срещу Борисов, а се засукаха около него. Само един луд ли се намери да каже, че царят Борисов е гол? Само Велизар Енчев гласува срещу него, в разрез с партията си. Само той ли е нормален в този пармалент? Да, другият, гласувал против Борисов, е Слави Бинев.
Срещу когото настръхнаха медии и културтрегери, че станал шеф на Комисията по култура и медии. И основателно предизвикват въпроса - ами как може да не виждате Борисов, да приемате него и Вежди Рашидов, а само Бинев да е кусур?

Когато режисьорът Александър Морфов се възмущва, че Бинев е оглавил тази комисия, той е последователен и принципен. Морфов преди 3 години каза за Борисов в интервю: “Ниско интелигентен охранител по стечение на обстоятелствата стана премиер”. А колко негови колеги актьори и режисьори се слагат на Борисов, както едно време се слагаха на Тодор Живков? И точно те се възмущават най-силно от Слави Бинев. Каква е разликата между Бинев и Борисов като минало? Дори, ако се сравнява конкретно, ще се окаже, че Бинев, за разлика от Борисов, знае два езика и е прочел някоя друга книга повече, освен “Винету”.

Въобще идеята, че само Пеевски е скандал, и Вежди, Бинев, но не и Борисов, е дълбоко перверзна. Тя издава лицемерие и политическа партизанщина - някакви се правят на принципни, а всъщност са обикновени пропагандатори на Борисов.

И се оказва, че в политиката, освен маргиналната партия “Атака”, твърда позиция срещу Борисов заема само един Велизар Енчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване