12/02/14 06:07
(http://www.klassa.bg/)

БЕХ смени надзора на „Булгартрансгаз”

 С решение на борда на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от вчера е сменен надзорният съвет на държавния газов оператор „Булгартрансгаз”. Новите членове на надзорния съвет на „Булгартрансгаз” са Илия Иванов, Кирил Георгиев и Владимир Митрушев, съобщиха от холдинга. От там мотивираха рокадите с ускоряване на реализирането на проектите по свързване на българската газопреносна система с тази на съседните страни и модернизацията на газохранилището в Чирен.
Това е втората порция от рокади в държавната енергетика, след като в средата на миналата седмица бяха направени първите промени в бордовете на компаниите под шапката на БЕХ. Тогава беше сменен шефът на НЕК, като вписването на новия изпълнителен директор Петър Илиев е въпрос на няколко дни.
Към 16 часа вчера в Търговския регистър все още липсваше подадено заявление за направените промени в Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Там БЕХ смени целия управителен съвет, като в новия влиза бившият шеф на ЕСО Иван Йотов, както и Димитър Вълчанов и Милко Милков.
Въпрос на дни е вписването и на рокадите в „Мини Марица-изток”. Новите членове на борда са Диян Червенкондев и Николай Диков, поста си запази Андон Андонов.
 
 
 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване