12/02/14 22:12
(http://pik.bg)

"Булгартабак": Ще затваряме фабрики!

"Булгартабак": Ще затваряме фабрики!

Всички акцизни стоки да подлежат на измерване и контрол чрез специални уреди, които да се монтират за сметка на производителите.

Така от 1 януари 2015 г. ще се контролират производството и изнасянето от акцизни складове не само на горивата, но и на цигарите и алкохола. Това реши вчера бюджетната комисия, която гласува на второ четене промени в закона за акцизните складове.

От най-големия български производител на цигари "Булгартабак" заявиха, че преброяването на всяка цигара ще увеличи значително разходите им, ако трябва да се настройват производствените машини, така че броячите им да отговарят на отчетността на Агенция "Митници". Заради огромните допълнителни разходи било възможно да се стигне до затваряне на фабрики, пише "24 часа".

Шефът на митниците Ваньо Танов припомни, че такава система е била въведена през април 2013 г. и приходите са се увеличили с 37 млн. лв. Кабинетът на Пламен Орешарски обаче отменил наредбата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване