12/03/14 15:49
(http://pik.bg)

Владимир Писанчев вече е доктор на науките

Владимир Писанчев вече е доктор на науките

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Владимир Писанчев вече е доктор на науките. Той е защитил десертация в Университета по библиотекознание и информационни технологии, съобщава BPost.bg. От септември силно критикуваният от новото правителство шеф на силовата агенция официално е доктор.

Трудът на Писанчев е озаглавен „Време и развитие на политиката в защита на класифицираната информация“, съобщи пред BPost.bg ректорът на университета проф. Стоян Денчев.

Той поясни още, шефът на ДАНС е защитил дисертацията пред жури, в което е имало представители на Академията на МВР и Военна академия.

Дипломата на Владимир Писанчев е подписана преди 3 дни от ректора и в законно установения срок ще бъде внесена в Националния център на информация и документация (НЦИД)

„По мое мнение дисертацията му е на много високо ниво“, каза още проф. Денчев, който е ексдепутат от ДПС и бивш шеф в икономическата империя „Мултигруп“ на убития през 2003 г. Илия Павлов. „Разбрах, че е имало доста добри отзиви от експерти от партньорски служби“, каза още Денчев.

С научна кариера в Университета по библиотекознание и информационни технологии може да се похвали и бившият шеф на ДАНС и ексминистър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. От 2011 г. той успешно навлиза и в научните среди. Йовчев е доцент в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Научната му кариера започва през 2010 г. Дотогава има две магистратури. „Цветлин Йовчев защити докторска дисертация, когато не беше толкова известен“, поясни проф. Стоян Денчев.

От няколко месеца Атанас Атанасов, който вече е председател на вътрешната комисия в парламента, твърди, че приятелски кръг „между Сараите на Ахмед Доган и Библиотекарския университет“ кадрува в службите. Според Атанасов и МВР, и ДАНС били пълни с протежета на ДПС.

„Някои хора говорят подобни неща. Как да ви кажа – не мога да обръщам внимание на всеки, който каже нещо. Оня ден чух, че някой се е изказал по тази проблематика. Нито имам интерес и необходимите знания, за да бъда човек, който да кадрува в службите за сигурност“, коментира проф. Стоян Денчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване