12/04/14 18:52
(http://pik.bg)

Овчаров: Реакцията след сигнала за спирането на "Южен поток" в България беше истерична

Овчаров: Реакцията след сигнала за спирането на "Южен поток" в България беше истерична

Реакцията след сигнала за спирането на "Южен поток" в България беше истерична. Това каза Румен Овчаров, бивш енергиен министър, в интервю за предаването „Полиграф“ на Bulgaria on air.

Той обясни тази реакция с това, че в България продължаваме да си мислим, че нещата ще ни се разминават непрекъснато „въпреки до голяма степен неадекватното ни поведение“, и посочи, че това поведение по отношение на "Южен поток" през последните пет-шест години е било изключително неадекватно.

„Правителството на Бойко Борисов подходи към проекта не като към бизнес проект, а като към някакъв повод за пазарлък, и то геостратегически пазарлък“, добави Овчаров, като включи и правителството на Пламен Орешарски в тази неадекватност към към проекта "Южен поток":

„Правителството на Пламен Орешарски продължи по същия начин – ще задоволим американците този път с проекта "Козлодуй" седми блок, а с руснаците с "Южен поток", каза Румен Овчаров и обобщи: „Само че в този геостратегически пазарлък се загуби интересът на България“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване