12/06/14 09:20
(http://pik.bg)

БСП и Реформаторите се захапаха в сериозен спор: Кой е виновен за спирането на "Южен поток"?

БСП и Реформаторите се захапаха в сериозен спор: Кой е виновен за спирането на "Южен поток"?

От големия шлем на Георги Първанов останаха само санкции и наказания. За всички е ясно, че Русия се намира в много тежко икономическо положение и това е причината за спирането на "Южен поток".

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок.

"Русия няма пари и ни вкарва в дълбока интрига. Това дава повод на много хора тук да говорят неистини", допълни той. Заедно с него гост беше и депутатът от БСП-Лява България Таско Ерменков.

"Русия не спира "Южен поток". Тя просто променя трасето. Турция и Гърция ще се разберат и от цялата работа ще загуби България", категоричен беше той.

Двамата политици спориха доста кой е виновен за спирането на "Южен поток" и дали ще има загуби за българската икономика от спирането на проекта, като Мартин Димитров обяви:

"Аз много обичам да споря с колеги от БСП. Най-много обичам с Румен Овчаров, но той вече трудно се открива за дебати. Тази тотална зависимост от Русия е много опасна за нас. Най-спешните мерки, които трябва да се вземат са изграждането на интерконекторните връзки, за да не бъдем зависими само от един източник."

Естествено Ерменков беше на друго мнение. "Интерконекторните връзки не могат да решат проблема. Газът, който ще взимаме от Турция и Гърция, пак ще е руски", обясни соцдепутатът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване