12/06/14 14:55
(http://pik.bg)

Ивайло Московски: Успяваме да се справим с тежката ситуация в Бургаско

Ивайло Московски: Успяваме да се справим с тежката ситуация в Бургаско

Успяваме за момента да се справяме, каза във връзка с утежнената ситуация в Бургас и региона министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от "Фокус". Той и министърът на околната среда Ивелина Василева пътуват към Елхово, а оттам и към Гълъбово, където е министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

„Опитваме се да създадем организация, където е необходима, централна и местна власт да си взаимодействат и да се преодоляват проблемите и разписваме конкретни мерки за всеки конкретен случай“, обясни той. В язовир „Зорница“ в община Средец има прокопан допълнителен траншеи, от който аварийно да се отточва вода.

„Има филтър през стената, който пропуска вода, но там има предписание как да бъде отстранено“, обясни Московски. С решение на общински съвет има избор на концесионер на язовира, на който са издадени предписания как да стопанисва обекта занапред. Контролирано се изпуска вода от язовира. Вчера министърът е инспектирал 4 проблеми транспортни трасета. „Успяваме за момента да се справяме“, категоричен бе министърът. След срещата в Гълъбово с министър Вучков ще бъде обобщена ситуацията и в другите райони. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване