12/06/14 13:58
(http://pik.bg)

Московски: Ще се търсят всякакви механизми за реализирането на проекта "Супер Бургас"

Московски: Ще се търсят всякакви механизми за реализирането на проекта "Супер Бургас"

Ще се търсят всякакви механизми за реализирането на големия проект „Супер Бургас”. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски пред журналисти в Бургас. По думите министър Московски, проектът е бил в много напреднала фаза. Били са осигурени 20 млн. лв. през ОП ‘Транспорт”, но са се появили административни спънки. „В самата комисия започна спор дали проектът трябва да се финансира през програми, които са предвидени за урбанизация и за градска среда, или през ОП ‘Транспорт”. Това ни забави и проектът отпадна. С кмета Николов се разбрахме, че темата не е отпаднала, актуална е и ние ще възстановим работата по проекта”, категоричен бе министърът. Той допълни, че при предишното управление на ГЕРБ е започнат ремонтът на пътя Бургас-Слънчев бряг, който е спрян при управлението на БСП.

„Похарчиха парите за други неща. Не знаем още за какво. Със сигурност ще направим всичко възможно транспортната инфраструктура по цялото Черноморие да намери място във всички наши приоритети”, каза още Московски. 

По думите му, в железопътната инфраструктура също се работи. В момента се извършва рехабилитацията на ж.п. линията по направлението Пловдив-Бургас. Предстои фаза 2 по този проект да попадне в изпълнение на новия програмен период. Със сигурност се предвиждат мерки и за пътя Бургас-Слънчев бряг. Има заявен частен интерес за изграждане на трасето на АМ „Черно море”. „Надявам се през следващата година тези проекти да наберат скорост , така че да станат необратими процеси”, каза още министърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване