12/06/14 09:01
(http://pik.bg)

Ужас! Къща изгоря заради неправилно прокаран ток (видео)

Ужас! Къща изгоря заради неправилно прокаран ток (видео)

След подмяна на жици по електропреносната мрежа къщата на Георги Сандев от град Суворово изгаря. Причината е късо съединение. И досега разследването за пожара не е приключило, обезщетение няма, а жалбата на Георги остава неразгледана, показа репортаж на Нова телевизия. Човекът търси съдействие.

Георги Сандев и семейството му от години живеят в Лондон. На 17 декември миналата година са в Белгия за коледните празници. Същият ден на тяхната улица в град Суворово екипи на „ЕНЕРГО-ПРО” поставят нови жици, защото някой ги е откраднал през нощта. Когато пускат тока обаче става късо съединение. Съседите на Георги му звънят и казват, че къщата му гори.  Така вместо за празници Георги се стяга за път. Идва си на следващият ден. Заварва новопостроената си къща изгоряла.



Свидетел на пожара става съседът на Георги, в чийто дом пък са изгорели два телевизора и два компютъра. Разказва, че когато пуснали тока стените в дома му започнали да бучат. От високата температура контакта се разтопява и пламва пожар. В Районна прокуратура Девня има образувано досъдебно производство, но то не е приключило. И докато чака разследващите да установят виновника Георги запретва ръкави и си ремонтира къщата. Най-бързият начин той да бъде обезщетен е да заведе граждански иск, но таксите и експертизите ще са за негова сметка. 

Георги твърди, че след пожара никой от „ЕНЕРГО-ПРО” не му е предложил обезщетение. нещо повече - никой не е влизал в контакт с него, въпреки, че той е искал служители на дружеството да направят оглед на изгорелия му дом.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване