12/08/14 18:08
(http://pik.bg)

41 жалби за лоша хигиена във влаковете

41 жалби за лоша хигиена във влаковете

През миналата година железопътната администрация е получила 41 жалби за лоша хигиена в пътническите вагони и санитарните възли. Затова с промяна в наредба Министерството на транспорта задължава БДЖ да разработи и прилага минимални стандарти за чистотата и микроклимата в подвижния състав.

Проектът е публикуван в Портала за обществени консултации, а срокът за събиране на мнения по него е 21 декември, съобщава в."Дневник". Предвижда се с нова разпоредба железопътните превозвачи, извършващи пътническите превози, да изготвят и прилагат минимални стандарти за отопление, климатизация, качество на въздуха във вагоните, хигиена на санитарните възли, чистота на салоните за пътници и т.н.

С друга разпоредба се предлага отпадането на текста, изискващ вагоните и купетата да бъдат разделени на такива за пушачи и непушачи. Той е записан в наредбата при създаването й през 2001 г., но вече е ненужен, след като междувременно пушенето на всички обществени места беше забранено.

С друго допълнение се урежда правото за безплатен превоз на кучета водачи и кучета асистенти на лица с увреждания и лица с ограничена подвижност.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване