12/08/14 16:39
(http://pik.bg)

В Благоевград проверяват за надрусани шофьори

В Благоевград проверяват за надрусани шофьори

До 14 декември се провежда специализирана контролна операция за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и упойващи вещества, съобщиха от МВР.

Организираната от Европейската мрежа на службите на “Пътна полиция” в ЕС полицейска операция започна днес в Благоевградско и в останалите областни центрове.

По време на проверките освен за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на МПС, се извършва и контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви са причинени от водачи управляващи МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Всички държави членки на организацията, изразяват безпокойство от нарастващия брой водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол или под въздействието на психотропни вещества.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване