12/08/14 02:35
(http://pik.bg)

Депутатите без болнични и командировки

Депутатите без болнични и командировки

Депутатите от ГЕРБ да не излизат болнични и да ходят командировки, когато се обсъжда бюджетът в пленарна зала, иска ръководството на партията в парламента.

От понеделник Народното събрание започва серия от извънредни заседания по финансовите закони на държавата. От мнозинството са си поставили за цел първо четене на законопроектите да приключи във вторник. А веднага след това да започнат заседанията на ресорните комисии по предложенията преди второ четене, пише "Стандарт".

Бюджетът трябва да е гласуван до 23 декември и всички отсъствия до тогава са забранени, гласи най-новата заповед на ръководството на ПГ на ГЕРБ. Заради крехкото мнозинство и риска от парламентарни хватки от страна на опозицията в ГЕРБ са въведени драконовски мерки за дисциплината в пленарна зала, признаха редови депутати. Заседанието в понеделник е от 11 часа, а финансовият министър Владислав Горанов ще защити проекта за бюджет на кабинета. В късния следобед Финансист номер 1 заминава за Брюксел, където също в понеделник и вторник е последното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН).

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване