12/08/14 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Още един тон кокаин заловиха в Колумбия

 Над един тон кокаин, приписван на партизаните от комунистическата съпротива ФАРК, бе заловен в южната част на Колумбия в близост до границата с Еквадор от военните , съобщиха в неделя колумбийските власти.

"Военноморските части заловиха 1123 кг кокаинов хидрохлорид, скрити в блатиста местност в устието на река Мира. Скривалището е на мобилната част от Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК)", се казва в съобщение на флота.

Цената на дрогата, разделена в 1168 пакета, скрити в 60 черни платнени чувала, на черния международен пазар достига около 30 милиона щатски долара, се казва в изявлението.

Колумбийските военноморски сили за една година са заловили в района на тихоокеанския бряг повече от тридесет тона кокаин, според същия източник.

На територията на Колумбия, наред с тази на Перу, се произвеждат най-големите количества кокаин. Според агенцията на ООН за борбата срещу наркотиците и организираната престъпност в Колумбия са произведени 290 тона през 2013 година.



















АФП 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване