12/08/14 04:52
(http://www.klassa.bg/)

Служителите трябва да са устойчиви на стрес

 Нови умения на работното място ще са нужни на търсещите работа през следващите години, показва прогноза на Агенцията за професионална квалификация на Европейската комисия. Според изследователите на потребности фирмите ще търсят кадри, които успяват да работят под стрес, да решават конфликти в екипа и да управляват времето си.

 

До 2025 г. се очаква разкриването на близо 18 млн. нови работни места в областта на бизнес услугите и около 1,8 млн. позиции в сферата на здравеопазването. В следващите 10 г. ще има търсене и на служителите в секторите строителство и преработвателната промишленост, сочат данните на европейската агенция за професионална квалификация

 

„Умения по мениджмънт и организиране на различни дейности и също така ще има нужда от хора, които умеят да решават проблеми, имат гъвкавост. Уменията за работа в екип са все по-важни и тук се намесват и така наречените зелени умения, които са свързани с умения за опазване на околната среда”, обясни началникът на дирекция „Политика на пазара на труда” в социалното министерство Елка Димитрова.

 

През следващото десетилетие европейските работодателите ще търсят кадри, които имат добри технически умения, владеят чужди езици, умеят да организират времето си и да бъдат отговорни към останалите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване