12/08/14 04:55
(http://www.klassa.bg/)

Учим с компютърни игри

 След 15 г. ще учим с компютърни игри. Това прогнозират от  канадската фондация Canadian Scholarship Trust, които са изготвили списък с 10-те професии на бъдещето. Сред тях са геймификаторите, които ще приспособяват програми за усвояване на знания и умения под формата на игри.

 

С помощта на ролева игра ще може

 

да се изучи управлението на самолет

 

или машина. Играта модел може да стане и идеалният способ за офис служителя да навлезе бързо в бъдещите си задължения. С помощта на игри ще може бързо и качествено да се учат специалисти в почти всички сфери. Вследствие на развитието на новите технологии до 2030 г.  лекари ще могат да правят някои операции дистанционно – през интернет. На операционната маса ще има роботизирани ръце, които ще работят с максимална прецизност. Те ще възпроизвеждат движенията на хирурга, които ще се засичат на другия край на връзката от сложна система датчици. Специални видеокамери ще дават на лекаря пълен контрол върху случващото се с пациента.

 

В следващите години търсенето на битови роботи ще се увеличи, прогнозират от канадската фондация, и това ще доведе до появата на професия консултант по роботите. Неговата задача ще бъде освен да съветва клиентите как да работят с техниката и да я ремонтира в случаи на повреда. Техници ще има и за слънчевите панели, които до 15 г. ще са много по-широко разпространени. Ще расте търсенето и на инженери, които да

 

преработват битови и електронни отпадъци

 

в полезни суровини или направо в готови продукти. Това ще са боклучни дизайнери, които ще трябва да превръщат отпадъците в полезни вещи. Друга нова професия – риуайлдър, ще създава работа за хора, които пресъздават елементи от дивата природа в големите градове.

 

Според експертите до 2030 г. хората ще изловят дивата риба в моретата, океаните и реките. Затова след 15 г. ще се появи професията рибен фермер, който ще създава изкуствени водоеми, където ще се отглежда риба.

 

Заради технологичното развитие след 15 г. ще има професия носталгист. Задачата му ще е да пресъздава интериори, които

 

да връщат клиентите му в миналото

 

Експерти по простотата пък ще се грижат за опростяването на процедурите в колегите компании. Очаква се, че специалистите, които за няколко дни могат да обучат ръководството да работи по-просто и по-бързо, ще бъдат изключително високо платени.

 

Според прогноза на международната консултантска компания CBRE половината от познатите ни професии ще изчезнат до 2025 г. Според експертите изкуственият интелект ще промени бизнеса и изпълнението на служебните задачи. Комуникацията с клиенти и големи дейности от мениджмънта на средно управленско ниво ще изчезнат, твърди проучването. Така работата на бюро ще остане в историята, а хората ще  се заемат с по-творчески дейности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване