12/08/14 08:36
(http://pik.bg)

Цветелин Кънчев иска да има цигани полицаи

Цветелин Кънчев иска да има цигани полицаи

"Лекарите трябва да придобият особен статут, трябва да имат особен статут и то не само медиците от Спешната помощ", заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия Цветелин Кънчев от Евророма.

"В много случаи екипите на Спешна помощ закъсняват, но това по никакъв начин не оправдава каквато и да е агресия, но е факт, че много роми не получават достатъчна помощ", заяви той.

Кънчев попита дали се е чувало за случай на насилие над лекари от страна на роми в Пирогов и добави, че такива случаи няма. Д-р Десислава Кателиева заяви, че е нормално, когато по край някой лекар хвърчат ругатни със заплахи и закани, той да не реагира адекватно, когато трябва да окаже спешна помощ на някой. Д-р Кателиева добави, че приветства действията на здравния министър д-р Петър Москов.

Според нея, ако адресът е подаден с афект, трябва екипите на Спешна помощ да ходи с полиция. Тя допълни обаче, че това е трудно да се прецени, тъй като сигналът се подава на тел. 112, който се прехвърля на Спешния телефон. Цветелин Кънчев заяви още в студиото, че е хубаво да има цигани полицаи и обясни, че един такъв човек може да свърши работа на пет патрулки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване