12/09/14 08:21
(http://pik.bg)

Антон Тодоров: Петко Сертов опитал да се самоубие през 2009 г. - бил тежко болен!

Антон Тодоров: Петко Сертов опитал да се самоубие през 2009 г. - бил тежко болен!

Петко Сертов се е самоубил. Бившият шеф на ДАНС е страдал от редица запболявания и е бил лабилен психически. Това предположение изказа политологът Антон Тодоров в студиото на сутрешния блок на Тв7.

"Сертов е избрал своя път", коментира Тодоров, който разполага с информация, че в последните години бившия шеф на ДАНС, който изчезна мистериозно в петък (5 декември), е страдал от редица заболявания, претърпял е няколко операции, поради което е започнал да поддава и психически.

"Петко Сертов беше един от най-информираните хора в България", заяви политологът. Той направи кратък преглед на биографията на изчезналия бивш шеф на ДАНС. "Бил е на 3 години на детска градина, учил е в гръцко училище, знае много езици", допълни политологът.

Според него "вероятно имаме работа със самоубийство". "Бил е тежко болен и е направил опит за самоубийство през 2009 година", обясни Тодоров. Той допълни: "Просто човек понякога взима такова решение, да се отпише от живота".

Тодоров изчете част от записан разговор между Сертов и Младен Червеняков от 2011 г.,в който изчезналият бивш агент на ДС споделя, че страда от тежки депресивни мисли.

„Не вярвам на изнесеното в медиите нито дума, пишат се дивотии”, каза още Тодоров. Той показа личното кадрово дело на Петко Сертов и го коментира така: "Страхотен комунистически служител на Държавна сигурност, има прекрасни атестации до 1989 година.

Антон Тодоров посочи, че когато се е налагало, разузнавачът е изчезвал от България за седмица-две и е помагал в изработването на официалното становище на европейските партньори за нас.

"Хора като Сертов никога не мога да излязат извън професията си. Той не е от публичните личности. Това изчезване безспорно ще навреди на имиджа на България", заяви от своя страна журналистът Григор Лилов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване