12/09/14 22:22
(http://pik.bg)

Кметът на Асеновград посрещна световната шампионка по бокс Станимира Петрова

Кметът на Асеновград посрещна световната шампионка по бокс Станимира Петрова

Кметът на Асеновград Емил Караиванов посрещна световната шампионка по бокс Станимира Петрова. Преди дни асеновградчанката грабна световната титла в категория до 54 кг. в Корея.

"Пожелавам на нашата световна шампионка следващата й титла да бъде от олимпийско равнище", посочи Караиванов и предложи Общински съвет - Асеновград да удостои Петрова със званието "Почетен гражданин" на следващата си сесия. Той подари на шампионката бяла орхидея като символ на успеха, картина със стилизиран образ на Асеновата крепост, каталог с 1000 фотографии на български забележителности и календар, на който да записва победите си през следващата година.

На срещата шампионката бе заедно със своя треньор по таекуон-до Георги Шишков, при когото започва тренировки още във втори клас. За Станимира той разказва, че по природа има шампионски дух и още в самото начало е познал боеца в нея. Самата Станимира пък сподели, че най-вълнуващия момент за нея е бил да чуе родния химн на шампионат от световно ниво. "Отидох за първото място и го спечелих".

Младата жена се занимава с бокс от около 2 години, в момента е студентка в Националната Спортна Академия. Преди това е печелила медали и отличия от редица държавни и европейски първенства по таекуон-до./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване