12/09/14 20:10
(http://pik.bg)

Христо Григоров: Нямаме право да губим хора по пътищата

Христо Григоров: Нямаме право да губим хора по пътищата

Отправяме посланието, да можем да извадим пред българското общество проблема с пътните инциденти, нямаме право повече да губим хора по пътищата.

Това каза за "Фокус" председателят на Българския червен кръст Христо Григоров по време на връчването на годишните награди за пътна безопасност. „За голямо съжаление годината не е завършила, но към настоящия момент те са повече с 40 души от миналата година. Това е тъжен факт, независимо че през изминалите години спадна броят на загиналите при катастрофи”, подчерта Григоров. По думите му, причините за пътните инциденти са много, но най-вече те се дължат на „дивата агресия”, която съществува у хората. „Това тежко състояние, в което живеем, проблемите с битовото оцеляване на българина пораждат социална агресия, която избива зад волана”, каза Христо Григоров. 

По думите му, над 2 млн българи са напуснали страната, в която живеем, страната, която е градена от нашите предци и тази необявена война трябва да бъде прекратена и това зависи преди всичко от самите нас. „Когато сядаме зад волана, не трябва да забравяме, че отговаряме за живота на хората, които евентуално са в нашата кола. Не трябва да забравяме, че има невинни хора, които се движат по пътя и най-важното, да обуздаем тази дива агресия, която е в нас”, призова Христо Григоров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване