12/10/14 12:09
(http://www.dnevnik.bg/)

Бинев отказал председателски пост на която и да било комисия


Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев отказал да поеме председателския пост на която и да било парламентарна комисия, съобщи той пред журналисти в Народното събрание. Бинев, който подаде оставка като шеф на комисията по култура и медии след протести, отказа да уточни какви предложения е отхвърлил, защото обещал да пази тайна.

Според информация на "Дневник" става дума за спортната комисия, която в момента се оглавява от депутата от АБВ и бивш ректор на УНСС Борислав Борисов, за когото имаше твърдения, че ще поеме културата. Най-вероятно мястото на Бинев ще бъде заето от Полина Карастоянова от Фронта.

"Смятам, че в България трябват удобни, меки, спокойни хора, какъвто аз не съм. Аз съм ръбат и човек, който се стреми да реши проблемите", каза Бинев, попитан дали ще остане член на някоя комисия. До една седмица той щял да реши, но предпочитал да се занимава с европейските въпроси и фондове.

Депутатът отново говори за проблемите на медиите. "Трябва да е ясно, че някои от медиите се използват като адвокати за едни и прокурори за други. Нещо абсолютно недопустимо в практиката на свободния свят. Това нещо няма как да не влезе в докладите на тези, които оценяват свободата на словото, няма как да не влезе в докладите на Европейската комисия", заяви той и пожела повече свобода на журналистите, която те заслужавали.

На въпрос какво са пожелали колегите му за рождения му ден, който е днес, Бинев каза: "Да порасна голям."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване