12/10/14 23:07
(http://pik.bg)

От януари царският парк "Врана" ще бъде отворен и за сватби

От януари царският парк "Врана" ще бъде отворен и за сватби

От януари царският парк "Врана" ще бъде отворен и за сватби. Заради големия интерес на младоженци към него и запитванията, които вече има, Столичната община ще разреши ритуалите, съобщи "24 часа".

До края на годината зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов ще внесе в СОС промени в наредбата за общинските такси. Очаква се съветниците да разгледат предложенията през януари и така да разрешат сватбените церемонии в парка.

Според промените ще се разрешават ритуали до 2 часа. Кандидатите да се врекат във вярност в царската градина ще плащат различна цена в зависимост от броя на гостите, които са поканили. Така сватба с до 100 гости ще струва 820 лв. За ритуалите, на които ще присъстват между 100 и 200 гости, ще се плащат 1640 лв.

В парка няма да се провеждат самите тържества, а само подписването. Изнесените ритуали ще се правят в градината с фонтана пред царския дворец.
С промените в наредбата общината въвежда и още една такса за услуга в парка. По 120 лв. ще трябва да платят тези, които искат за фон на професионална фотосесия да имат царския парк. Професионалните фотосесии ще се разрешават в извънработното време на парка. Въвеждат се и изисквания те да са с продължителност максимум 4 часа и с до 20 лица.

Ограниченията за сватбите и професионалните фотосесии се въвеждат, тъй като паркът е защитена територия и е обявен за паметник на градинското и парковото изкуство.
Цената на билета за посетители, които искат да разгледат "Врана", няма да се променя, каза Барбалов.

Промените в наредбата предлагат и единен ценоразпис за услугите, предоставяни от общинските културни институти в "Красно село", "Искър" и "Надежда". За провеждане на различни мероприятия в тях ще има такса по 1 лев за деца от 7 до 18 г., студенти и докторанти. По 2 лв. ще е таксата за възрастни, а семейният пакет - 4 лв. Децата до 7 г., пенсионерите и хората с увреждания няма да плащат такса за вход.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване