12/11/14 20:40
(http://pik.bg)

Танева уволни съветничка по европрограма след разследване

Танева уволни съветничка по европрограма след разследване

Земеделският министър Десислава Танева освободи експертът Цветомира Савова, която бе съветник по европрограмата за селските райони на аграрния зам.-министър Васил Грудев.

Решението на Танева идва ден след разследване на "Труд", което описа мегапроект по селската програма, подаден от сестрата на Цветомира - Гергана Савова. С него тя кандидатства за финансиране за яхта, моторна лодка, мултифункционално ремарке и джип BMW X5, пише вестникът. За наличието на такъв проект потвърдиха и от фонд „Земеделие”.

От ведомството на Румен Порожанов обаче добавиха, че проектът е отхвърлен, тъй като Брюксел поряза финансирането на инвестиции в луксозни транспортни средства. Освен че кандидатства за финансиране, Гергана Савова предлага консултантски услуги по селската програма чрез друга своя фирма - „Алфа солюшънс 7”, установи „Труд”. „Цветомира Савова е освободена, за да се разсеят всякакви съмнения за потенциален конфликт на интереси. Министър Танева досега не е знаела за казуса”, заявиха от агроведомството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване