12/12/14 14:35
(http://pik.bg)

Роми потрошиха сградата на ЧЕЗ в Перник, спрели им тока заради неплатени сметки

Роми потрошиха сградата на ЧЕЗ в Перник, спрели им тока заради неплатени сметки

Роми са вандалствали и трошили в сградата на ЧЕЗ в Перник заради спрения ток. Сагата с изключеното електричество продължава вече седмица, а циганите два пъти преграждаха основни пътни артерии в града, пише Мироглед.

ЧЕЗ изключи тока на неизрядните абонати в Хумни дол заради неплатени сметки и неправомерно включване в мрежата. Това предизвика бунтове, но след разговори с институциите се стигна до договорка за сключване на договори за разсрочено плащане. Вместо да подпишат контракти обаче група от около 50 човека нахлула в сградата на енергото и започнала да вандалства – замеряли с камъни стъклата и ритали вратите. Наложило са да бъде извикана полиция. Органите на реда усмирили ромите и под нейно наблюдение всички един по един подписали договорите за разсрочено плащане.

Ден по-късно обаче нова група от около 20 човека дошла да протестира пред ЧЕЗ заради високи сметки. В крайна сметка недоволството отново било потушено.

Сега в ромския квартал захранването е възстановено, но то отново ще бъде изключено, ако абонатите не изпълняват задълженията по договорите си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване