12/14/14 10:35
(http://www.dnevnik.bg/)

Вътрешният министър: С много висока степен на сигурност мога да кажа, че Сертов е напуснал страната към Гърция


"От информацията, която снощи обобщихме със специален щаб, с много висока степен на сигурност мога да кажа, че автомобилът, с който обичайно се движи г-н Сертов, е напуснал територията на Република България в посока Гърция. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков преди Би Ти Ви.

Изявлението на вътреяния министър съвпада с предположението на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров по-рано тази седмица – в четвъртък (11 декември 2014 г.) Тогава Лазаров обясни, че това е логично заради контактите на Сертов и семейството му в южната ни съседка. Освен това автомобилът му е бил забелязан в деня на изчезването му (миналия петък) в района на Петрич. След като бившият яеф на ДАНС изчезна в края на минлата седмица (5 декември 2014 г.), той беяе обявен в неизвестност, а МВР издирва сив "Опел Астра", с който Сертов е тръгнал от дома си в петък.

ТАзи неделя Вучков направи и уточнението, че информацията е потвърдена най-малко от три технически средства и други, проверени от разследващите органи факти.

Министър Вучков не можа да посочи изяснени конкретни причини за действията на Сертов. Той заяви, че към момента няма сериозен мотив, който да послужи като основа за цялостно разследване. "По тази причина вероятно и прокуратурата все още не е образувала досъдебно производство. Вярвам, че МВР може да установи истината за това къде се намира Петко Сертов", завърши вътрешният министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване