12/14/14 08:24
(http://pik.bg)

Куриоз! Да живееш 15 години без да плащаш наем

Куриоз! Да живееш 15 години без да плащаш наем

Майка и дъщеря вече цели 15 години си живеят в общинско жилище във Варна, без да плащат нито една стотинка от дължимия минимален наем, информира "Монитор".

Вместо да се тревожат за набъбналата сметка, която дължат на местната хазна, те за пореден път написали молба до администрацията да им бъде опростена дължимата сума. По сметки на районното кметство „Младост”, на чиято територия се намира общинското жилище, за 15-те години в него наемателките са задлъжнели с над 5500 лева.

На заседанието на общинската комисия по социални дейности стана ясно още, че през всичките тези години, срещу двете са натрупани и огромно количество писма, събрани в дебела преписка. Становището на общинарите е, че дължимата сума няма да им бъдат опростена и трябва да се плати. Отсега нататък при постъпването на молби за опрощаване на общински наеми, ще се взима под внимание не само становището на съответния районен кмет, но и на домоуправителя на сградата, в която молителите живеят, решиха още общинарите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване