12/14/14 23:20
(http://pik.bg)

Орхан Исмаилов: Готов съм да си подам оставката

Орхан Исмаилов: Готов съм да си подам оставката

"Никога не съм бил член на ДПС, въпреки това съм благодарен на Ахмед Доган за подкрепата. Аз съм завършил Националния военен университет, след това следвах право, със специално разрешение на тогавашния министър Николай Свинаров. Бях докторант в школата в Симеоново." Това каза зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, зам.-министър на отбраната пред Сашо Диков, пише novini.bg.

Исмаилов добави, че не е обиден от нападките срещу него, както и от това, че поискаха оставката му от Патриотичния фронт. 

"И сега съм готов да си подам оставката. За мен не е важен поста. Ако тогава го бях направил това щеше да е в противоречие с ценностната ми система. Аз съм бил един от петимата служители, които са имали достъп до класифицирана информация,. Аз съм един от хората работили по създаване на системата за защита на класифицираната информация. Благодарение на това станахме член на НАТО. Бил съм на обучение в Канада. Ако има и капка съмнение, че съм имал контакт с чужди разузнавания аз няма да съм тук. Готов съм да се подложа и на детектор на лъжата", обясни Исмаилов.

Експертът отрече да е е търсен от турското или друго разузнаване.

"За член на Комисията по досиетата бях предложен от ДПС, за втория мандат бях предложен от ГЕРБ."

Орхан Исмаилов увери, че никога не е бил подлаган на натиск, заради досиетата.

"Досиетата на Ахмед Доган са няколко и не са подменяни", смята Исмаилов.

"Не съм съгласен с политиката, която води ДПС, затова се разграничавам от тях. Ахмед Доган е политик. Не съм се виждал с него от 2-3 години. Той е направил много за България, но не знам в момента какво прави."

Попитан дали би се срещнал с Валери Симеонов, който е един от най-върлите му противници, Исмаилов каза - "с отворени обятия съм към Валери Симеонов. За мен няма значение от коя партия е човекът, а да защитава националния интерес. Валери Симеонов да заповяда когато иска да се види с мен, за да се увери, че не съм заплаха за националната сигурност."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване