12/14/14 09:03
(http://pik.bg)

Продажбата на новите винетки стартира от утре

Продажбата на новите винетки стартира от утре

От утре, 15 декември, в над 3300 пункта ще могат да бъдат закупени винетните стикери за предстоящата 2015 г. До началото на коледните празници в пунктовете ще бъдат разпространени близо 3 млн. винетки.

Стикерите за 2015 г. са с нов дизайн, а цените им остават без промяна. Годишната винетка за леки коли е на стойност от 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната е с цена от 10 лв. Разпространителят на винетните стикери припомня, че годишните винетки за 2014 г. важат до 31 януари 2015 г.

От следващата година започва разработването на методика за въвеждане на тол система. Таксите за автомобилите, пътуващи по магистралите в страната ще се събират на база получената информация от GPS система, която ще определя местоположението на превозното средство. Електронната тол система ще заработи поетапно най-рано от 2017 г. А когато бъде въведена напълно винетките ще бъдат отменени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване