12/14/14 07:48
(http://www.klassa.bg/)

Сертов пратил SMS на близките си

 Изчезналият бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е изпратил SMS до близките си 12 часа след като изчезна на 5 декември. Това съобщи вчера агенция ПИК, като се позова на свои източници сред разследващите.

 

Според информацията Сертов не е уведомил жена си, че ще отсъства от вкъщи, но е успокоил други свои роднини, че е добре. Преди няколко дни и МВР намекна, че е възможно Сертов да се е свързвал с близките си, без те след това да предадат тази

 

информация на разследващите

 

Според шефа на СДВР Младен Маринов съпругата на Сертов Емилия, която го обяви за изчезнал, е поискала от полицията да издирва мъжа й при пълна конфиденциалност. Първоначално разследващите се съгласили и два дни запали мълчание, но след това станало ясно, че ще се наложи да се търси информация от граждани, както и да бъде пусната снимката на Сертов в системата за издирване на Интерпол. След като новината за изчезването на Сертов станала публична, съпругата му се отдръпнала от разследващия екип и започнала все по-малко да им съдейства, разказаха полицаи.

 

Преди дни българските власти изпратиха питане до Гърция дали Сертов е бил засичан на камери на тяхното видеонаблюдение, или дали случайно е приет в гръцка болница. Отговор до вчера обаче не е получен. Според неофициална информация камера на Агенция “Пътна инфраструктура” е

 

засякла колата

 

с която последно беше видян да се придвижва Сертов край зеленчуковата борса на Петрич в село Кърналово. Проверка на записа е показала, че сребристият “Опел Астра” с номер СА 2987 РМ е сниман покрай града в 18,30 часа на 5 декември. От 15,30 часа на същия ден Сертов се води в неизвестност.

 

След това полицаите проследили маршрута на колата и са установили, че тя се е движила в посока ГКПП Кулата. На самия граничен пункт специалистите проверили всички записи на камери от този ден и видели, че автомобилът на Сертов наистина преминава границата с Гърция. От видеото обаче не става ясно дали ексразузнавач №1 е бил в колата. Това няма как да се установи и от документацията на граничарите, тъй като излизането към Гърция, която е страна членка на ЕС, не се регистрира, а пътуващият показва само документ за самоличност. Не е задължително и постовите на гръцката граница да са вписали Сертов в регистрите си, ако е влязъл при тях.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване