12/14/14 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Търсят кой да разследва течовете от КТБ

 Водят се разговори с определени фирми за проследяване и разследване на операции с активи на КТБ, довели до отрицателния капитал на банката и отнемането на лиценза й. Това стана ясно от коментар по темата на председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков пред Дарик.

 

Идеята за наемане на външна разследваща институция беше залегната в законовите промени, които ДПС предложи по случая с източването на трезора. “Главният урок от случая с КТБ трябва да се търси на две места”, отбеляза Миленков. По думите му на първо място - в самия бизнес модел на КТБ, който не бил устойчив. Към това трябвало да се прибави и липсата на адекватен надзор, което Миленков подчерта, че не е негова констатация, а на прокуратурата.

 

Над 2,25 млрд. лв. от влоговете в КТБ са изплатени към момента на 60 000 вложители в банката от общо 240 000, заяви още Миленков. Той призна, че няма точна информация каква част от парите са изплатени в брой, но според данните ставало дума за 1,5-2%, което е доказателство, че хората продължават да имат доверие в банковата система.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване