12/15/14 14:19
(http://pik.bg)

Веселин Вучков: Надявам се Сертов да е жив и здрав и да индикира, че не е застрашен

Веселин Вучков: Надявам се Сертов да е жив и здрав и да индикира, че не е застрашен

МВР очаква силна подкрепа от разузнавателните служби и ДАНС, за да бъде открита някаква следа от изчезналия Петко Сертов. Издирването е съвместна дейност при това на всички служби във вътрешното министерство, защото нашата дейност е основно на територията на страната. Силно се надявам господин Сертов да е жив и здрав и по някакъв начин да индикира чрез своите близки, че не е застрашен. Силно се надявам да е така, заяви пред журналисти министър Веселин Вучков, цитиран от БНР.

В прокуратурата се провежда работна среща по случая с изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов. На нея присъстват и представители на МВР, но както от полицията, така и от прокуратурата отказаха коментар.

МВР ще направи опит да реши проблемите в системата с видеонаблюдението в София без чужда помощ, обясни вътрешният министър Веселин Вучков. Той съобщи също, че няма нова информация по случая "Сертов". 

Проблемът с видеонаблюдението в София, според вътрешния министър, е свързан с лицензионните права на софтуера на камерите. Вучков посочи, че за да продължат да работят нормално, МВР трябва да превежда пари на фирми, които не са избрани след проведена обществена поръчка, както е по закон.

Аз смятам, че след като харчим пари на българския данъкоплатец, включително и за тази скъпа система, трябва още от самото начало да е ясно кой ще пие и кой ще плаща, за да не се стига до сегашното положение, когато МВР вероятно се прави опит да бъде изнудвано, всяка година, да превежда, без обществени поръчки, суми към определени фирми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване