12/15/14 07:54
(http://pik.bg)

Подземен паркинг за 1500 коли до зала " Арена Армеец"

Подземен паркинг за 1500 коли до зала " Арена Армеец"

Подземен паркинг на три нива с футболно игрище на покрива може да се появи до зала „Арена Армеец” в столицата. Такъв проект вече е изготвил главният архитект на града Петър Диков. Той ще може да побере над 1500 коли и ще облекчи значително проблема с паркоместата в района.За финансирането на проекта обаче тепърва ще се търси финансиране. Под спортната зала ще минава и разширението на третия лъч на метрото към кв. „Слатина”, пише "Монитор".

Уникален аквапарк пък може да бъде изграден на терен от 220 дка край софийското село Чепинци. Предвижда се в комплекса да има различни атракциони, места за отдих и други. Едната част ще бъде открита, а другата – закрита, за да се гарантира целогодишно използване на аквапарка. 

Чешки и немски инвеститори проявяват интерес към изграждането му, а инвестицията ще е около 40 млн. евро. Минералната вода там е с качеството и състава на тази в Карлови Вари, а в момента се стича в една стара и неугледна баня и директно в канализацията, коментира Диков. По думите му София може да се превърне в балнеоложка столица на Европа. Според него в момента градът не използва пълноценно своите минерални извори, които в по-голямата си част са занемарени.

Догодина в столицата ще се развиват и транспортни проекти. Един от тях е за скоростен трамвай по бул. „Цар Борис Трети” и ново трасе, което да свързва „Дружба” с „Младост”. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване