12/16/14 04:58
(http://www.klassa.bg/)

Subway в България с най-високи показатели по продажби за Централна и Източна Европа

Subway се радва на все по-голяма популярност сред потребителите, за разлика от  други вериги на българския пазар, които отбелязват спад в продажбите и загуба на клиенти. Доказателство за това са годишните данни за обема на продажбите в България.

От началото на годината средният брой на продадени сандвичи на Subway в България е с 41 % по-висок от средния за останалите Subway ресторанти за Европа. Продажбите в България бележат значителен ръст от началото на 2014 г., като най-добри резултати са показали 9 от Subway ресторантите, достигайки 15% увеличение в продажбите. Средната производителност на служителите в българските обекти е около 7% по-висока от средната за Европа, като това не е свързано с удължено работно време. Оказва се, че българските служители работят по-ефективно от европейските си колеги за същия период от време. Средната стойност на покупка на българския клиент в Subway e с 40% по-малка от тази на европейския, което се дължи предимно на факта, че цените на сандвичите в България са с около 60% по-ниски от тези в останалите Европейските страни.

За мен тези резултати не са нещо случайно – българският потребител обръща все повече внимание на това, с което се храни, затова започва да избягва вредните бързи храни и да търси здравословната им  алтернатива.“ – заяви Иван Тодоров, Изпълнителен директор на Сабуей България. „Доказателство за това са не само цифрите  в наша полза, но и фактът, че някои от основните ни конкуренти бележат сериозен спад в търсенето на продуктите им, който най-вероятно ще продължи и през следващата година.“ – добави още той.

През 2014 г. веригата обогати асортимента в ресторантите си, добавяйки авокадото, като още един здравословен продукт, който всеки клиент може да добави в своя сандвич или салата. „Нашето основно предимство пред конкурентите ни, е че клиентите ни могат сами да комбинират съставките в храната си, като избират всяка една според своя вкус и диетични предпочитания. Това дава възможност на клиентите да имат контрол над хранителната стойност на своя сандвич, да правят справка на място колко калории има в основните продукти и да се чувстват уверени, че правят

здравословен избор. Ние сме наложили тази система и сме лидер в използването й като успешна практика, а от скоро и други вериги също се опитват да копират този модел“ – коментира Иван Тодоров.

През изминалата година в България бяха открити още 5 обекта от веригата Subway, включително първият обект в Стара Загора, като тенденцията е през следващата година тази бройка да се увеличава. Според г-н Тодоров, целта на компанията е да бъдат открити ресторанти Subway във все повече градове в страната. Той посочи, че обект на внимание продължават да бъдат Благоевград, Велико Търново, Русе и Плевен като  много добра възможност за развитието на марката.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване