12/16/14 17:09
(http://radiomilena.com/)

ЕП подхвана имунитета на Станишев

Имунитетът на Сергей Станишев вече е на дневен ред в Европейския парламент. Това стана ясно от изказване на председателя му Мартин Шулц пред евродепутатите. По думите му, официалното искане за снемането на имунитета на Станишев е получено от българските власти и според правилника на ЕП предстои да бъде придвижено към правната комисия, където да се разгледа.
На 12 ноември от прокуратурата у нас съобщиха, че искат снемане на имунитетите на 5-има народни представители, както и на Станишев, пише КРОСС. И тогава обаче главният прокурор Сотир Цацаров поясни, че процедурата в Европа е малко по-специфична и лидерът на ПЕС не може сам да даде имунитета си. Сергей Станишев писа писмо на Мартин Шулц с молба по-скоро да се свали имунитета му и се похвали с него в социалната мрежа само часове след като стана ясно искането на Цацаров. Станишев обаче подчерта, че според него е преследван по политически причини.
Срещу бившият лидер на БСП се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация. По този повод главният прокурор е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент с искане за снемане на имунитета на народния представител.

Публикувана на 12/16/14 17:09 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SDgoT4_Og-g/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване