12/16/14 18:41
(http://pik.bg)

Кирил Домусчиев: Продължаваме да настояваме за запазване на максималната осигурителна тежест

Кирил Домусчиев: Продължаваме да настояваме за запазване на максималната осигурителна тежест

"Ще подкрепим по-голямата част от Меморандума за разбирателството." Това каза пред журналисти в Министерството на финансите след срещата с финансовия министър Владислав Горанов председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, предаде агенция "Фокус".

„Продължаваме да настояваме за запазване на максималната осигурителна тежест. Подкрепяме увеличение на минималната работна заплата, но при положение, че ще бъде отвързано от фиска и във времето да се намери формула, която тя да се определя“, заяви Домусчиев. 

Относно подкрепата на законопроекта в Кодекса за социално осигуряване, Домусчиев коментира, че има доста промени и реформаторска работа, която трябва да се направи в периода от 1 януари до 31 март.

„Силно казано е, че сме го подкрепили. Ние сме „за“ при положение, че до 31 март ще се обсъжда и пенсионната реформа. Надявам се, със съдействието на г-н Горанов и правителството да има поправка и да се отложи увеличението за максималния осигурителен праг. Има достатъчно време да седнем и в кооперативен дух да решим кое е най-доброто. Ние сме демократична страна и всеки има право на избор. Когато някой предлага добър продукт, смятам, че всеки би отишъл там“, каза Домусчиев. 

Евгений Иванов, който е изпълнителен директор на КРИБ и член на Управителния съвет заяви, че не искат след 4 години членове им да питат къде са били преди 4 години, когато системата е колабирала.

„Влизаме в диалог със синдикатите и правителството и искаме да защитим нашите членове. Не искаме те да плащат двойни и тройни осигуровки след 4 години“, каза още Евгений Иванов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване