12/16/14 19:24
(http://www.klassa.bg/)

„Компютърно и софтуерно инженерство“

 Двете магистърски специалности във Факултет по компютърни системи и управление на ТУ-София са осъвременени с партньорството на водещи IT компании и бизнес организации

 

Факултет по компютърни системи и управление на Технически университет – София обучава първия випуск магистри по „Компютърно и софтуерно инженерство“ и „Информационни технологии“ по актуализирани учебни програми, разработени съвместно с водещи IT компании и бизнес организации. Учебните програми са обновени в съответствие с нуждите на пазара на труда и в тях са включени курсове и дисциплини, съобразени с търсените от компаниите умения и познания.

 

Предимствата на обновените образователни програми и възможностите за кариерно развитие на студентите бяха дискутирани вчера на пресконференция по проект „Актуализиране на образователни програми за бакалавър, магистър и магистър-изравнително обучение след професионален бакалавър и други професионални направления в областта на Компютърното и софтуерното инженерство“. Чрез партньорското си участие бизнесът стимулира подготовката на студенти съобразно конкурентните потребности на пазара на труда и динамичното развитие на този сектор. От ключово значение в учебния процес е участието на лектори от IT компаниите в България, което създава възможност за реализация още от студентската скамейка.

 

Технологичните компании подкрепят развитието на младите специалисти и като предлагат стажантски програми, благодарение на които студентите могат да приложат наученото и да се запознаят отблизо с работния процес в сектора. Те се включват активно и в тяхното научно развитие, като съдействат за разработването на магистърските им тези и насърчават интересите им в конкретна област от сектора.

 

Програмите са разработени с партньорството на водещи IT компании и бизнес организации в сектора, сред които:

САП ЛАБС България EOOД, VMware Bulgaria EOOD, ЕСРИ България, Микроинвест ООД, MM Solutions AD, Лирекс, Българска Браншова Камера по Електронна Промишленост и Информатика (ББКЕПИ), Johnson Controls Inc., Българска асоциация
 по информационни технологии (БАИТ), Владстер ЕООД, Мобилтел ЕАД, Клъстер Микроелектроника и Индустриални Електронни Системи, Nokia Bulgaria ЕООД, Майкрософт България ЕООД, Контракс ЕАД и Мусала Софт.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване