12/16/14 09:49
(http://www.klassa.bg/)

Поискай, за да ти се даде!

Crowdfunding e практиката да се финансира проект или кауза като се събират по малко пари от голям брой хора, обикновено през интернет, в замяна на разнообразни награди. Могат да бъдат ясно формулирани, непарични награди – като карта, тениска, диск, или продуктът, който произвеждате..
 
Смисълът на Crowdfunding-a не е в големината на отделното дарение – а в броя привлечени дарители.
Хубавото на Crowdfunding-a e, че има 2 страни Добрата страна е, че:
  • Crowdfunding е работещ механизъм за разнообразни възможности – дали за подпомагане след бедствие, креативни проекти, създаване на продукт, лечение, или за бизнес стартиране.
  • Crowdfunding платформите ви помагат да рекламирате проекта си, да създадете интерес, да получавате финансова подкрепа.
  • Crowdfunding поддръжниците могат да ви дадат полезен съвет относно проекта ви.
  • Веднъж да постигнете добра основа от подкрепа – няма ограничение в броя на проектите, които може да създавате.
     
Отличната страна е, че:
  • Crowdfunding не е ограничен за специфични каузи или проекти – няма дискриминация! Само големи идеи!
  • Crowdfunding може да бъде бърз, ефикасен и ефективен метод, ако се прави както трябва.
  • Рискът, който съществува е минимален в сравнение с други опции за финансиране.
  • Колкото повече оригиналност и забавление включите, толкова по-вероятно е да ви подкрепят.
А има ли го в България?
          По цял свят Crоwdfunding-ът е явление, което вече променя животи, съдби и дава старт на много иновативни проекти, благодарение на платформи като Kickstarter, Indiegogo, Rockethub, и Crowdcube. 
        В България предстои тепърва да се роди и да направи първите си крачки, да срещне първите си приятели, да постигне първите си успехи, да получи първите си благодарности...
 
...С Колектим!
            Колектим е българската crowdfunding платформа. Целта й е да обедини на едно място будни хора с  креативни идеи, иновативни продукти, благородни каузи и апели за подкрепа и да ги срещне със съмишленици. ОНЛАЙН. 
           Платформата е свързана с Фейсбук - най-мощната сред социалните мрежи. Изборът за тази тясна връзка не е случаен. Основния замисъл, заложен в Колектим е, че механизмът на една успешна кампания за набиране на средства, се задейства от силата и стойността на първите, които биха я подкрепили – а именно най-близките, роднините, приятелите.
Едва когато покажем колко ценна е за собствения ни кръг – тя става ценна и за широката аудитория, защото всеки иска да бъде част от нещо значимо. Постигне ли се тази популярност – успехът на кампанията е гарантиран.
 
Уникалният елемент...
Въпреки, че основната цел на crowdfunding кампаниите е набирането на средства – в Колектим е включен още един метод за подпомагане на каузите, който е безплатен. Идеята е да се акцентира върху доброто намерение на всеки един да ПОМОГНЕ, и да се даде възможност на всеки един да го направи дори когато не може да отдели финансови средства.
        Да се добави стойност на думата приятел днес е много важно, особено когато всеки от нас е заобиколен от списъци със стотици, че дори и хиляди в социалните мрежи. В Колектим този списък – има по-различен и емоционален смисъл.
 
Всеки печели...
...Защото една Crowdfunding Платформа – трябва да е преди всичко онова сигурно, щастливо място, където идеите се раждат, мечтите оживяват, проблемите намират решения – благодарение на истинската заедност. Затова и Колектим е посветен на Приятелите, които помагат.
 
За Crowdfunding феновете...
...Collectim ще се „роди“ на 17.12.2014, в Скай Пиано Бар Европа, от 19ч. Пълните инструкции за употреба и упътване към успех  ще получите в една интересна презентация.
 
 
Приятелите, които помагат, ще присъстват и ще се почерпят за здраве! Заповядайте!
 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване