12/16/14 15:30
(http://pik.bg)

Първо в ПИК! Горският, срещу когото протестират, проговори пред медията ни: Не ме искат, защото не позволявах на ДПС да си правят далаверите!

Първо в ПИК! Горският, срещу когото протестират, проговори пред медията ни: Не ме искат, защото не позволявах на ДПС да си правят далаверите!

Днес се проведе протест срещу назначението на горския Шукри Халид в държавното горско стопанство в Момчилград.

Протестиращите блокираха пътя, свързващ Кърджали с гранично-контролния пропусквателен пунк ГКПП.

ПИК успя да открие Шукри Халид да обясни, защо хората не го искат за горски.

"Този протест е организиран от кметовете и общинските съветници на ДПС. Те вече няколко дни обикалят по селата и зоват хората да протестират срещу мене. Днес на протеста участваха около 250-300 души. Хората от много села и градове са апелирани да протестират срещу мен. Дори граждани на град Джебел, които изобщо не ме познават. На тях им е било разпоредено всеки да доведе по 10 души", разкри пред медията ни Халид.

На въпрос на ПИК, какво е предизвикало този протест срещу него, той отговори: 

"Имаше мълва, че предизборно са раздадени дърва. Извършени са някакви проверки от Национална дирекция по горите в Кърджали. Аз съм на работа само от 15 дена с едно прекъсване от година и половина. Но знам, че преди месец и половина са съставени три акта за незаконни дърва на хора от ДПС. Това е поредния случай, когато те нарушават закона. Когато аз бях горски ги залових да пренасят 6 кубически метра дърва незаконно и конфискувах дървесината.

Ще ви разкажа и г-ж Емин, който се нае да организира шествието срещу мен. Защото залових вуйчо, който беше горски стражар, му да ловува незаконно в забранен стопански район. Спрях ги с джип със смолянска регистрация. Поисках да ми се покаже разрешително, че имат право да ловуват и тогава той слезе от джипа и започна да бяга по поляните. След това той бе заловен от полицаи, които бях повикал на помощ. Оказа се, че разрешителното принадлежи на съвсем друг ловец."

"Всички тези неща са констатирани както от мен, така и от официалните документи, с които разполагам", разказа Халид.

Той разказа, че е хващал и много други нередности, докато бил горски.

Той обобщи, че протестът срещу него се провежда, защото когато е бил горски преди година и половина не е позволявал на хора от ДПС да си правят далаверите.

Халид каза още, че има подкрепата на местните хора в област Момчилград и има дългогодишен опит, като е отличава с куп награди.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване