12/16/14 05:30
(http://www.klassa.bg/)

Франция забранява такситата UberPop

 Транспортната услуга UberPop ще бъде забранена във Франция от 1 януари догодина, съобщи вчера френското вътрешно министерство, цитирано от Reuters.

 

Това е поредната пречка пред услугата, предизвикала противоречиви реакции по целия свят.

 

Говорителят на министерството Пиер-Анри Бранде посочи, че гласуваният тази година закон, който влиза в сила през 2015 г. и регулира сектора на такситата и колите под наем с шофьор, “е дори по-консервативен”, що се отнася до този тип компании. Не само че предлагането на тази услуга е незаконно, но освен това представлява реална опасност за потребителите, посочи Бранде пред френския цифров канал iTELE.

 

Таксиметровите шофьори протестират, че UberPop, който позволява на потребителите да си поръчват автомобили чрез смартфоните си, засяга неправомерно бизнеса им на фона на бързото й разрастване през четирите години, откакто съществува. Френското подразделение на Uber бе глобено 100 000 евро през октомври за измамнически практики, като съдът установи, че се рекламира като договорка за съвместно ползване на автомобил, а не като платена транспортна услуга.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване