12/16/14 04:40
(http://www.klassa.bg/)

Явор Хайтов и военният министър Николай Ненчев посетиха поделението във Враца

 Заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и депутат от ПГ „Български демократичен център” за област Враца Явор Хайтов посрещна военния министър Николай Ненчев при визитата му във военното поделение днес. Припомням, че Хайтов беше човекът, който зададе първия въпрос към член от правителството на Борисов – и това питане от парламентарната трибуна беше именно за бъдещето на механизирания батальон във Враца.

Доволен съм от днешната среща. И в поделението, и при областния управител, срещите бяха полезни, и успешни. Познавам министър Ненчев от 1991-1992 г., но времето не го е променило към лошо, а напротив: той е добил увереност и стабилитет”, коментира Явор Хайтов. Той обеща още в петък от парламентарната трибуна да благодари на военния министър за „усилията, труда и изпълненото обещание”, които в средата на месец декември вече са дали резултат, а в града под Околчица работи на пълни обороти военно подразделение.

„Това беше обаче само първата задача. През януари или февруари се надявам да проведем открити заседания на парламентарните комисии за сигурност и обществен ред, и по правни въпроси във Враца, за да дискутираме и местни проблеми. Предвиждам и скорошна визита на министър Лиляна Павлова, на която да обсъдим докъде е стигнал проектът за пътя Ботевград – Мездра и пътя за пещерата „Леденика”, допълни Явор Хайтов.

Заместник-председателят на 43-ото Народно събрание издаде в аванс, че подготвя и визита на още един член на кабинета – министър Ивайло Московски. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване