12/17/14 08:30
(http://pik.bg)

Осъдиха бедняците-милионери да върнат парите, които социалните им дали по грешка

Осъдиха бедняците-милионери да върнат парите, които социалните им дали по грешка

Социално слабо семейство от еленското село Константин, на което социалните преведоха по грешка 28 000 лева, ще трябва да върне изхарчените 6 000 лева с лихвите. Това реши Районният съд в Елена. Нури и Атче Хаптулови, които се прочуха като бедняците-милионери, обаче нямат възможност да ги върнат.


„Сега с лихвите ще станат 12 хиляди лева, не мога да ги върна. Социално слаба съм. Нямам пари. Щом е сгрешила служителката, тя да се оправя. Ей сега ще почне снегът, нямаме нито дърва… Ние нямаме никаква вина, вината е в социалните”, каза Атче пред камерата на БНТ.


58-годишният пенсионер обаче е осъден да връща похарчените шест хиляди лева.


„Майка ми и баща ми нямат никакви възможности с една кирлива пенсия да ги върнат. Нищо не могат да правят, ток и вода ли да се плати? Една торба брашно могат да вземат и това е, дори за лекарствата му не стигат парите. Социалните служители са направили грешката. Трябвало е да внимават хубаво с писалката какво пишат”, коментира дъщерята на Нури и Атче Хаптулови – Зюлбе.
А техническата грешка социалните допускат при изготвянето на платежни нареждания в средата на миналата година. Така вместо инвалидна пенсия, Нури получил „златен джакпот” от двайсет и осем хиляди лева. За по-малко от четири месеца двамата със съпругата му изхарчили над шест хиляди лева, тъй като решили, че това са обезщетения, които имали да получават.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване