12/18/14 17:36
(http://pik.bg)

Плевен ще иска финансиране за два проекта по „Красива България“

Плевен ще иска финансиране за два проекта по „Красива България“

С два проекта по „Красива България“ ще кандидатства Община Плевен. Това решение взеха днес общинските съветници. Предложението бе внесено на сесията от кмета проф.д-р Димитър Стойков.

Първият проект, за който ще се търси съфинансиране по „Красива България“, е за ремонт на част от първи етаж в жилищна сграда на ул. „Даскал Димо“ 7 с цел преместване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хората с увреждания – Плевен. Има издадено разрешение за строеж и изготвен проект на стойност 122 431 лв. Собственото участие на Общината би възлязло на 50% или 61 215 лв.

Вторият проект е за благоустройство и естетизация на две детски заведения в Плевен на обща стойност 189 387 лв. Тук собственото участие възлиза на 94 693,50 лв. Става въпрос за дворовете на детска ясла „Щастливо детство“ и на новата детска градина.

Проектите ще бъдат предложени за одобрение и съфинансиране по Мярка 02 на „Красива България“ – „Подобряване на социалната инфраструктура“./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване