12/18/14 11:43
(http://pik.bg)

Пуснаха под домашен арест шефа на ДАИ-Плевен

Пуснаха под домашен арест шефа на ДАИ-Плевен

„Домашен арест“ е постановената от вчера мярка на Николай Николов, шефът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Плевен, който бе задържан на 23 октомври по обвинения в изнудване и получаване на подкупи. Николов бе с наложена мярка „задържане под стража“, която бе потвърдена и от Апелативния съд във Велико Търново.

От вчера обаче Николов е под домашен арест, става ясно от съобщение на Окръжния съд в Плевен, пише topnovini.bg.

Соченият за дясна ръка на Николов и помагач при получаването на единия от подкупите Георги Мъцин е освободен под парична гаранция в размер на 1000 лв. Той също бе с наложена мярка „задържане под стража“.

Единствено в ареста е оставен Илко Илиев. Неговата мярка остава непроменена.

Ще припомним, че при акция на спецзвеното за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС на 23 октомври бяха задържани директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“- Плевен Николай Николов, Георги Мъцин, инспектор, и Илко Илиев, собственик на транспортна фирма.  Срещу тримата бяха повдигнати обвинения за престъпления, извършени в периода юли – октомври 2014 г. Николов е с три повдигнати обвинения за това, че чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение е поискал и приел подкуп в размер на 4000 лв., че е поискал и приел подкуп в размер на 1000 лв. и за незаконно държане на боеприпаси (46 патрона).

Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление. Георги Мъцин е обвинен като помагач на Николов при получаване на подкупа в размер на 1000 лв.

Илко Илиев и обвинен като помагач на Николов при искане и получаване на подкупа в размер на 4000 лв. Второто обвинение на Илиев е за незаконно държане на боеприпаси (14 патрона).

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване