12/18/14 12:34
(http://pik.bg)

Радан Кънев плаши с протести ГЕРБ

Радан Кънев плаши с протести ГЕРБ

Бойко Борисов се е извинил на реформаторите за вчерашните изказвания на финансовия министър по техен адрес.

Това стана ясно от думите на Радан Кънев от парламентарната трибуна.

От неделя насам напрежението между коалиционното управление се изостри заради драмите в пенсионната реформа. РБ скочиха срещу срещата между премиера и представители на синдикатите, на която нямаше техни хора, информира Bnews.bg.

След спешна среща в сряда Владислав Гораноя заяви, че ГЕРБ са мандатоносителите и че те носят отгооврност, като едва ли не партии с 4-5% нямат глас.

Днес Кънев предупреди, че ако тези промени в Кодекса за социално осигуряване минат, вторият кабинет на Борисов ще бъде обречен на гражданско недоверие.

Реформаторът упрекна депутатите от мнозинството се опитват да прокарат промените в групо нарушане на коалиционното споразумение между партиите във властта. По думите му, с тези действия се поставя под въпрос мнозинството в този парламент.

Ние не заплашваме, че ще оттеглим доверието си, но ще го направят тези доли на улицата - те ще свали доверието, заяви Радан Кънев и припомни, че довечера ще има протест пред премиерските прозорци именно заради случващото се с пенсиите.

Лидерът на ДСБ отрече те да имат каквито и да било заслуги за тази демонстрация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване